Saturday, December 22, 2012

Addict With Accessories

Assalamualaikum semua..
*uhukk2* batuk..sbb tiup habuk tebal sangat..
Adohei..berbulan sy tinggalkn blog sy nie..
bz katanyer..*bz la sgt!..haha
Okeyh..terima kasih kepada yg sudi mgunjung yer..
walaupn entry2 sy nie tak la menarik pn..hoho

Okeyh berbalik pada title yg saya buat tu..
tadaaa..hehehe ;)

black & white necklace
*ambik kt google* :p


ntah..sejak dua menjak nie...aku tertarik dgn benda accessories mcm nie..
emas tu mmg la kn..haha..
tpi yg suka tengok rantai yg biasa2 tu + panjang2..hehe
mgkin sbb pengaruh kazen saya kot..tu yg suruh makin minat..haha
hari tu saya ade beli 2 necklace dgn kazen aku..
actually kazen saya cari utk dia pakai majlis dinner gitu..
senang sikit nanti kn..xyah pinjam kt org lain..sendiri dh ade..kn?

nie haa..kami beli hari tu..
murahh..xsampa pn 10hinggit..ekeke :p




saya suka necklace ni sbb harga dia berpatutan n xmahal mcm rantai emas tu..hehe
dan satu lagi, xyah pikir psl kna ragut..hahahaha..
sebab buat dari manik ja pn..kihkih..
saya pulak teringin nk buat sendiri..tpi nk cari bahan tu yang malas..hahaha
ohhyaa...saya ada perangai pelik sikit..haha
nk tahu..hehehe..perlu ke bgi tahu.. *soalan nie aku soal jwb dgn diri sendiri je*
yang peliknya..saya suka beli..tapi, ntah bila saya nk pakai..
tak pakai pn..mbeli bukan main semangat..nak pakai tu tak..haha
membazir je kn?..tpi saya suka kumpul..hahaha..
sekarang baru satu tu je la..yg saya ada..n then satu gelang ms jln di kk tahun lepas..
dan..mungkin akan mbeli lagi sekiranya menemui kaler yg lawa..kahkahkah..

emmm..ok2..beta mau berundur diri dahulu..sbenarnya,beta tgh keja..
n ttba idea nie muncul..n kbtulan lama xupdate blog..huhu..
okay..sekian shj entry kali nie..daaa..salam :)

Tuesday, September 18, 2012

mY craft felt handmade (^_^)

Assalamualaikum & selamat pagi... :)
Just nk update ringkas2 sj..hehe..
okeyh just nk update psl kraf felt sy yg baru bermula..
Wanna see it..tadaa.....
Love keychain

Keychain Alphabet & Name
testing yg pertama dan seterusnya..
yg atas tu sy buat utk my cuzzie n yg bwh tu my cuzzie jugk n kawan dia..hee..
akan open order kalau mdapat sambutan hangat..#cehh
tpi utk yg dekat2 area sy sekarang je..
kalau nk by pos tu..belum dapat..transport xda ma..
sy ada kaki sj mau jln..keta blum..bas awam adalah..haha
g pun sy masih bekerja jugk ini just for my part-time hobies..
okeyh..itu sahaja..sekian terima kasih..

p/s: My craft felt business in progress..muahaha..
abaikan pengguna ayat yg x betul..asal phm saja..hihihi :D

Thursday, September 13, 2012

Tiada Duka Yang Abadi Di Dunia ~by Opick

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindu tanda cinta dijalan-Nya
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya


Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini


Waktu berputar rembulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan dijalani


Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini


Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Monday, August 13, 2012

Counting days :)

Assalamualaikum w.b.t..
hee.. :D Apa kbr blogger2 sekalian..
sungguh lama hamba meninggalkan hamba punya blog..haha..
agak malas kebelakangan ini..tambahan pula otak serabut..sampai xtau nk update ape dh..

okeyh, hari nie dh 25Ramadhan right??..btol ka? or 24Ramadhan..
so, xlama lgi Ramadhan akan meninggalkan kita..hope Ramadhan kali nie dpt memberi byk 
faedah dan penambahanbaikan amal ibadah kita..(betul ka tu ayat)..haha..
then, tinggal 3 hari lgi sy nk balik kpg..hee..tu sebenarnya..
sy x sabar lgi nk balik nie..rindu betul kt mak, abah, kakak, abg2 n adik2..begitu juga kwn2 sy kt
kpg tuh..lama xjumpa..rasanye adelh dlm 8buln dh xbalik..last balik tahun lepas..huhu..
and xlupa jugak kt someone itu..cehh..someone giteww..
dulu kwn n sekrg tetttt..haha..hope reationship nie berkekalan n mdapat keberkatan dri semua
org n paling penting dari Allah S.W.T.. :)
aminn..

emm..rasanya tu sajalh..hehe..
bagi mereka yg nk balik kpg guna kenderaan sendiri tu, servis la dulu kenderaan anda..
semoga perjalanan balik berjalan lancar n sampai dengan selamat..ingatlah org tersayang..
Kehadiran anda amatlah dinanti..cehh..ayat bukn main..mcm iklan dah..hahaha..
bagi yg balik guna flight tu, check la brg2 anda takut nanti ade yg tertinggal..hehe..

Selamat bercuti...
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin.. 


Salam Ramadhan & Salam Aidilfitri :)

Monday, July 16, 2012

Gift Of A Friend ~ Demi Lovato

Sometimes you think you'll be fine by yourself
'Cause a dream is a wish that you make alone
It's easy to feel like you don't need help
But it's harder to walk on your own

You'll change inside when you realize
The world comes to life and everthing's bright
From beginning to end when you have a friend by your side
That helps you to find beauty you are
When you open your heart and believe in the gift of a friend
The gift of a friend

Someone who knows when you're lost and scared
And they're through the highs and the lows
Someone you count on, someone who cares
Beside you wherever you'll go

You'll change inside when you realize

The world comes to life and everthing's right
From beginning to end when you have a friend by your side
That helps you to find the beauty you are
When you open your heart and believe in the gift of a friend

And when your hope craches down
Shattering to the ground you, you feel all alone
When you do't know which way to go
And there's no signs leading you home, you're not alone

The world comes to life and evertyhing's bright
From beginning to end when you have a friend by your side
That helps you to find the beauty you are
When you open your heart and believe in
When you believe in, when you believe in the gift of a friend



Monday, June 18, 2012

Gigi oh gigi

Salam..halo semua!!! :)..lama xupdate..
gue masih males..ketandusan idea nk tulis apa kt sini..
ok, hari nie isnin..hurm..skrg tgh tahan sakit gigi..hoho..
walaupun sakit ku turun keja jua..walaupun keadaan pp yg sedikit mbengkak..
gigi tunggul nie, buat mslh, xtau nk cabut cmner alamatnya kna jumpa dentist nih..
brapa tahun dh sy xjumpa dentist sejak cabut gigi with dentist pada zaman sekolah..
lama jugak tu..i mean time sekolah rendah ok..haha..lama sgt dh pn..
ntah ada or x dentist tu sekarang..hope dentist tu panjang umur..hee

macam mana nk hilangkn sakit nie..huhu..berdenyut2 my gigi..opss, bukn gigi, rasanya gusi
sy dh mbengkak nie..huhu..tu yg pp nampak bengkak..nasib la bengkak sikit..
org cakap gigi tunggul nie, susah sikit nk cabut..huhu..
bru terasa sakit semalam..mlm tadi bukn main lagi, berdenyut-denyut menahan sakit..huhu
bila search kt google tdi, besar kemungkinan kena buat operate kecil kt gusi nie..
seram jugk saya..kalau dibiarkan, sampai bila2 pn xbaik nie..
baik pn sekejap, n then akan dtg balik sma ada buln depan, tahun depan n 
sewaktu dgnnya..haha..
sempat lgi nk ketawa2 walaupun tgh sakit gigi kn nieysah..haha..
hurmm..rasanya entry nie merepek psl sakit gigi je..wakaka..
bukn apa, perut lapar, xthu nk mkn ape dh kalau gigi sakit..huaaaa... :'(
makin cekeding la aku ni..err (-_-")..*kamu sendiri yg cakap ok*
bila ckp kt diri sendiri ni, mcm forever alone jugk..haha..
dh2, sy berhenti merepek di sini..kbai..salam..

Gigi oh gigi kenapa engkau sakit?? :'(

p/s : ade sesiapa tahu x, apa ubat mujarab sakit gigi??..kalau ada yg tahu, share lh yerk.. :) ma kasih..



Monday, May 21, 2012

Popia Seaweed Chips

Salam..hee, halo semua! (^_^)
apa kbr hari nie?? Hope semua sihat2...
okeyh entry yg just nk kongsi resepi yg kwn aku suh try buat..
beriya sgt nie suh saya buat resepi nie..dia cakap sedap..
xpe mane thu time2 free saya boleh buat..nk jugak try..
kalau sedap boleh buat utk raya nanti..hee..
eh2..trus citer nk raya..puasa pn blom..hehe..
tapi mmg btul la kn?..xlama lagi ramadhan..cepat sungguh masa berlalu..

okeyh, stop lagi merepek di mukadimah..kita beralih ke isi yg hendak di kongsi..
jeng2..jeng2..
kawan sy dapat resepi nie dri kawan dier..so sy pn try search by mr.google..
byk jugk result dia..mgkin sy agak terlambt sedikit mengetahui resepi ini..yerr..
alu lh tek..wakaka(kluar bhsa melayu sarawak)..

nie dia resepinya...


POPIA SEAWEED CHIPS

Bahan-bahan :

  • 1 bungkus kulit popia
  • 1 bungkus dried seaweed
  • 1 biji telur
  • 2/3 cawan minyak masak (utk menggoreng)
Cara-cara membuat :

1. Pecahkan telur dan pukul sedikit mggunakan garfu di dalam mangkuk kecil.
2. Sediakan sekeping kulit popia. Kemuadian sapu telur tadi di atas permukaan kulit popia hingga menutupi keseluruhannya.
3. Susun driesd seaweed di atas kulit popia yg sudah di sapu telur tadi dan ambilkan lagi skeping kulit pophia baru utk menutupi seaweed tadi..
  (ulang langkah yg sama, shingga kulit popia dan dries seaweed habis.)
4. Gunting kulit popia yg sudah siap berinti dried seaweed tdi mengikut bentuk dan saiz anda sukai.
    Panaskan minyak dan goreng kulit popia sehingga kekuningan. Angkat dan toskan. Simpan di dalam bekas yang kedap udara.

okeyh, itu sahaja..senangkan nk buat..hee.korang pn boleh try jugk kt rumah..Selamat Mencuba! :)

Monday, May 7, 2012

My 22nd Years Old Birthday!!!!

Assalamualaikum w.b.t...n Selamat tengah hari..
dh makan??..sy dh..mkin mee goreng je sebungkus..haha..
xpe, asal perut kecik saya nie terisi..ok kn miss perut..hee ;)

bha..my topic is about my birthday..hehehuhuhihi..
Happy Birthday to Me!!!!! (*nyanyi utk diri sendiri)
sedih sikit, 1family sy lupa birthday saya..huhu :(..xpa la..mlm nanti kot mak kol..

okeyh, so...hari nie umur dh menjangkau ke angka 22tahun..huhu..
rasa mcm bru 12tahun plak..wakakaka..*jgn nk perasan sgt la.. (*.*)..
ok, ucapan untuk diri sendiri..

~Selamat Hari Lahir yg ke-22... (^-^)
to Hanisah bt Ros.
~semoga panjang umur n murah rezeki..
~wish me luck dalam semua bidang diceburi..
~semoga tabah menghadapi liku-liku kehidupan yang kian mencabar & tercabar..wakaka ;p
~semoga jadi anak yg solehah ;)
~semoga bertambah berat..(kunun)..hahaha

apa lagi oww???..
ahh..

~semoga sihat selalu..
~semoga dilindungi & di Rahmati Allah S.W.T..
~semoga beroleh kejayaan di dunia & di akhirat..
...aminn...

  InsyaAllah..ok, itu je..xtau nak taip ape dh..
daa...assalamualaikum w.b.t... :)

Friday, May 4, 2012

~My Collections~

Assalamualaikum..halo rakan blogger!..hee
lama sy xupdate blog..huhuhu..kalau rumah kna tinggal boleh
bersawang jadinya..hewhew..

okeyh, takpe..sekarang saya datang nak kemas-kemas dan ada serba sedikit benda nak share..hee..
bukan apa, sibuk keja & full dengan aktiviti harian..(kunun)..hahaha..
today is 4th May..huhu..
uiiii...xsangka, dah bulan Mei rupanya..huhu..

ok, berbalik kepada title di atas..hehe..
selama sy dh berkerja di Labuan, Malaysia nie..dah timbul satu habit beli 1 benda
yg sekarang agak famous orang pakai..iaitu...shawl..huhu..
ntah la, nk kata sy salu pakai xjugak..kadang-kadang je..tu pun time rajin..
sebab saya lebih suka pakai tudung bawal..xbanyak kerenah nak pakai..hihi..
bukan ape, asal tngok je online jual shawl mudahnye mata nie tertarik, mesti nk beli..huhu..
nasib la sekarang boleh kawal..haha..
kalau x, boleh bukak butik kot..hahaha..
tapi ada niat nk beli shawl jenis pashmina pulak..haha..
bak kata kazen sy, mentang2 dh keja n pakai duit sendiri, sukahati je nk beli..haha..
pic bawah nie shawl2 tu..shawl yg simple je..yg bling2 xsuka plak..
yg penting senang nk pakai..hee..

Shawl Cotton

Shawl Cotton 

Shawl Pashmina

Shawl Material Jojet/Chiffon


nh, tu je la koleksi shawl skrg nie, hari tu aunty ada beli sehelai lagi dri KL, blom pakai lgi..hee..
tu baru shawl..tudung bawal blom termasuk lagi..haha..
next time saya upload gmbr tudung bawal pulak ok, mcm2 kaler ada..haha..yg pasti bukan warna 
yang terang benderang..

okeyh, sekian sahaja dari saya untuk kali ini..jumpa lagi di lain masa yer..(mcm dialog pengacara pulak)
wakakaka..jgn nk perasan sangat la nieysah..haha..
ok, bha..salam.. ;p

Tuesday, April 24, 2012

This Is Love

A Speechless Message With Deep Feelings 
" Both Are Quiet But Have Hundreds Of Things Running InThe Mind.. " 

Both Are Missing Each other Badly 
But Want The Other One To Initiate The Conversation.. ... 

Both Want To Be With Eachother, To Fight, To Argue, To Show Love, 
But Would Pretend That They Are Fine Without Eachother.. 

Both Want To Meet Eachother,
But Will Not Say Anything And Wait Silently.. 

They Would Send Each other Silly Msgs 
But Would Not Tell That 'Stupid I am Missing U " 

This Is Love.. 


Sometimes We Miss Out On Most Loveable Moments Just
Because We Want The Other One To Take The First Step. 



Showing Love
Might Improve The Situation But Showing EgoDefinetely Ruins It ♥




Thursday, March 8, 2012

Ada apa dengan TEH??

Salam semua..hehe..
hari nie sy nk kongsi sikit info sihat yang berkaitan dengan Teh..
saya pun baru tahu yang Teh mempunyai khasiat tersendiri..
so, saya kongsikan dgn rakan blogger jugak. ;)

Banyak-banyak jenis teh, saya suka teh nie.. ;)

Lipton~Yellow Label Tea

KHASIAT TEH :-

~Teh merupakan minuman kedua yang paling banyak dan kerap diminum di dunia (termasuk lah saya..huhu)
selepas air putih. 

~Khasiatnya terhasil melalui kompenen semulajadi daun teh, yang membantu dalam penjagaan kesihatan mulut.

~Selain itu, teh juga menyumbang kepada sistem penghidratan badan secara menyeluruh. 

~Khasiat yang paling penting, teh juga berkhasiat untuk mengekalkan kulit yang sihat dan tampak berseri.
Bahagian ini selalunya ditekankan kepada golongan wanita dan gadis-gadis remaja yang terkenal dengan
penjagaan penampilan.

~Amalan meminum secawan teh kosong setiap dua hingga tiga jam sehari membantu mengekalkan
tahap kecerdasan sambil mengurangkan rasa lesu.

~Sehubungan itu. minuman teh hijau tanpa tambahan susu dan gula membantu membakar kalori. Hal ini disebabkan kandungan kafeina dalam teh dapat meningkatkan kadar metabolisma dalam badan.

itu merupakan antara khasiat teh yang saya dapat dari info medikTv..hee..
semoga info-info tersebut bermanfaat untuk kita amalkan dalam pemakanan hidup sihat :)

sekian terima kasih..hee..salam..

Wednesday, March 7, 2012

In MemoRies

Salam..hee..
sy muncul kembali..hehe..
sy menghilang kerana bertapa ingin mencari idea (kunun)..haha..
today is 7th March..huhu..bulan 3 sudah rupanya..
eh, today is my ex-Teacher birthday..rindu dgn cikgu..huhu..lama xjumpa..

okeyh, berbalik kepada tajuk entry..keh2..bukn apa teringt memory zaman secondary school
dulu..byk kenangan..antara kenangan yg terkumpul & yg ada bersama sy kt labuan nie..
adalah.....jeng2..haha..dua bnda nie je smpt snap..g pn mode m.a.l.a.s ade..huhu..
kebykn brg2 memories nie kt umah..hehe..g pn dua bnda nie aku pakai kt sini..hehe
nie hahh brg tu..


dulu baju nie, besar sikit..skrg mkin besar..sbb bdn sy mkin kecik..hahaha..
nampak sgt mkin kurus..huhuhu..
ianya hanya tinggal kenangan..cehh..hahaha..
mcm lagu caramel tu..hahaha..nk nyanyi sikit..
"pernah ada rasa cinta antara kita kini tinggal kenangan..." alalalala
~huhuhihihihehehehahaa..~sowt~
okeyh tu ja..babai..Assalamualikum w.b.t...

Thursday, February 16, 2012

Novel Semerah Inai Di Jari

Salam..hee..lamanya tak update blog..hee..
berhabuk-habuk sudah..hohoho..
bha, hari nie nk share pasal senaskhah novel yang aku beli hari tu..
aku pun dah khatam 1 kali la novel nih..hee..
Tajuk novel macam kat title atas tu jugak "Semerah Inai Di Jari" by Mila Yusof..

 Ulasan yg dapat sy buat melalui bacaan aku psl novel ni plak,
ermm..ok la..hee..boleh menyentuh perasaan mkin2 part 
mereka Izzati dgn Faiz nk diijabkabulkan..sedih plak part yg tu..hee..
aku smept menitis air mata..hahaa ;p..
Ada part yg bosan jugk, aku skip..keh2..hahaa..xsabar nk baca part 
ending lh tu..hihihi..

Okeyh, kalau korang nk lebih lanjut kisah novel nie korang belilah
di kedai2 buku berhampiran tempat anda..hehe..

nie lah rupa novel tu..aku dapat gambar nie dari mr.google..
malas nk snap sendiri..hehehe..dan bawah gambar tu, aku sertakan
sinopsis kisah novel..hee..enjoy reading ya,..hee

Novel Semerah Inai Di Jari

Sinopsis

Sudah setahun Izzati dan Faiz saling mengenali. Tetapi hubungan mereka adalah antara seorang ketua dan anak buahnya. Malangnya Faiz telah menempah bala! Dek kerana dia gagal melakukan yang terbaik dalam tugasnya, Izzati pula yang diherdik pengarah syarikat. Kerana rasa malu dan marah pada anak buahnya, wanita itu jadi walang. Dia membawa diri kerana rajuk.



Faiz yang mahu memohon maaf segera mengejar kereta si bunga untuk memujuk. Tanpa diduga, motosikal yang ditunggangnya dilanggar oleh wanita itu. Si kumbang berpura-pura sakit yang teramat. Minta dihantar segera bertemu keluarga di kampung halamannya. Setiba di sana, terserlah sisi lain peribadi masing-masing hingga hubungan mereka menjadi lebih bermakna. Bermula dari detik itu, rasa bersalah Izzati membuatkan dia jatuh sayang pada Faiz. Begitu juga jejaka itu. Cinta mereka terlalu agung. Namun, jalan yang dilalui tidak pernah lurus. Ada saja yang merintangi haluan. Sedangkan Izzati sudah memasang angan-angan menanti saat inai memerah di jarinya.


Friday, February 3, 2012

Oreo Flurry..nyum2 =)

Salam, nk kongsi sikit..tdi terjah2 blog..
then terjumpa lh satu artikel psl resepi nih..
aku pn try jugk hujung minggu nih..
nk tahu resepi apa?? alah, sama mcm kt titlle tu bha..
Oreo Flurry..aku dpt artikel nie kt web Iluvislam..
nie hah resepinya..

Oreo Flurry



Bahan-bahan


  • 2 cawan susu Dutchlady Fullcream atau lowfat
  • 2 cawan serbuk creamer coffeemate
  • 1 paket biskut oreo

Cara membuat :
  1. Masukkan susu dan srbuk creamer coffeemate ke dalam mesin pengisar. Kemudian kisarkan ia .
  2. Seterusnya masukkan beberapa keping biskut oreo ke dalam mesin pengisar yang berisi campuran susu dan creamer tadi. Kisarkan hingga sebati.
  3. Selepas itu, masukkan ia ke dalam bekas. Patah-patahkan beberapa keping biskut oreo lagi dan masukkan ke dalam bekas tersebut.
  4. Akhir sekali, masukkan ia ke dalam peti sejuk dan tunggu sehingga ia beku. Siap!
Selamat mencuba! =)






TRY THIS!

Salam..pagi nie nk uji penglihatan korang jap..hee..
apa korang nampak bila tngok dua gmbr bawah nie ok..

Gambar 1 : Kalau bulatan tu bergerak bermakna anda sedang stress.
Anda perlu rehat.
Hakikatnya, bulatan itu tidak bergerak pun.

Gambar 2 : Apa yg anda nampak??
Selamat mencuba!! =) n jangan lupa tinggalkn komen..hee

Tuesday, January 31, 2012

Kerana nk Dapat lesen!!!

Salam..halo semua lama xupdate..biasalh..org cuti Chinese New Year (CNY) blog aku pn 
ikut cuti jugk..hee..
ms cuti CNY tu kn, sy jelez tngok beloved kazen sy ada misi naik Gunung Kinabalu..bestnya...
rasa mcm nk ikut jugk..tapi....mampu kh aku naik n bertahan dgn suhu sejuk kt gunung tu..hoho..
tapi, syukur lh, kazen aku dh selamat sampai n balik dgn lancarnya..
n Tahniah sebab dh berjaya tawan Gunung Kinabalu ya Cdahh..hehe..




okeyh..next story..ceta pasal aku plak..
hee..hari tu sy dh ikut driving test motokar kelas D.. =)
tahu tak apa tu??alah, nk dapatkan lesen memandu kereta tu bha, lesen P...hehe..
sy ikut 1st exam pd 16th Jan...
1st exam iaitu bahagian ke-2 atas litar..aku calon yg memegang no.10..
gila bdebar aku mau test...x lekang mulut aku bselawat nk legakan rasa nebes yg m'gila..haha..
n nk tahu. semua peserta yg start awl dari aku, semua fail bhgian..n sampai lh giliran aku..
makin bdebar jantung aku, bla tngok xda seorg pn yg lulus..mgeletar lutut & tgn nie..haha..
tapi kn, Alhamdulillah aku org pertama lulus tme test JPJ bhgian 2..btapa hepinya perasaan aku
masa tu n sekaligus memberi semangat dekat kawan2 aku yg lain..hehe..

manakala, lain plak jdi test bhgian 3..start jln keta ok..kluar simpang ok..skalinya kna tegur 
pegawai JPJ time nk masok simpang..mengelabah aku dibuatnya..dia cakap aku guna gear tinggi masa 
masuk simpang..rasanya, aku guna gear 2 je..huhu..terus mati enjin keta tme kt simpang..ish2...
then, aku smbung balik driving...lepas tu, ada lh satu jln nie naik bukit..p.JPJ soh, tekan minyak..
aku xtekan minyak hbis dh..kot2 mati enjin antara bawah n atas bukit..hahaha..makin nebes aku
dibuatnya..haha..sampai tiga kali try nk naik, xdapat jugk aku naik bukit tu..last2 aku pasrah fail..
waaa..mcm nk nangis jer..haha (congek plak)..

seterusnya, aku exam lagi..repeat la tu mksudnya..tapi repeat bahagian 3 jk ok..haha..repeat bhgian 3 
aku sorang ja.wakaka..memalukan..haha..tpi apa bolh buat kn??masing2 ada kelebihan tersendiri..
aku buat repeat exam semalam iaitu 30th Jan..hee..aku jumpa balik geng2 yg sama dgn aku QTI &
Test JPJ 16th Jan ari tu..hee..
Syukur Alhamdulillah, akhernya aku lulus exam driving semalam..gembira btul aku..walaupn, dlm hati
masih lgi bersedih..n Khamis nie aku dpt lesen da..wakaka..boleh drive sendiri dh..haha..
nampaknya akan bermula hidup aku jdi driver pemegang lesen P iaitu percubaa..hahaha..syukur2..
Tahniah pada diri sendiri..ekeke..

okeyh, sekian sahaja kisah aku yg mahu mendapat lesen P..hahaha..
daa..Assalamualaikum w.b.t...

Friday, January 20, 2012

Happy Chinese New Year!!!!



Salam..Selamat petang..
Weii2..bos umum cuti selama 5 hari sempena CNY..wahaha..
alang kh senangnya dalam hati..aku dpt rehat lgi..wakaka..




Happy Chinese New Year kepada mereka yg menyambut CNY...
lepas nie makan limau mandarin banyak..ngee..
semalam bos ada tapau sikit limau tu utk pkerja dia..ngee =)..TQ bos..
Angpau xda meh????hoho (T_T) sedihhh...(ngada2 plak)wakaka..




okeyh, bagi kawan2 yg bercuti tu, hepi holiday semua..
have a good holiday with family..CNY nie aku x balik..(sedih lagi...)adoi...
sabar je lh..huhu..

okeyh tu ja..Gong Xi Fa Chai..(btol ka???)..hantam ja la..ekeke..
daa..salam.. (^_^)



Untuk Peringatan Diri Sendiri

"Sesiapa yang bersabar, dialah beruntung sebab Allah S.W.T telah berjanji banyak kali
dalam Al-Quran, Dia sentiasa bersama orang-orang yang sabar..."





Jangan berputus asa!!!

Penerang Hati (^_^)


~6ixth Sense & Saujana~

Mencinta Mu terangkan jiwa
Merindu Mu hatiku selalu
Hanya diri Mu satu....Cintaku


Ku akan mencinta Mu
Selalu merindu Mu...seluruh jiwaku
Kau terangi aku


Engkau penjaga hatiku
Pendamping jiwaku
Cerahkan cintaku
Cinta yang abadi





Thursday, January 5, 2012

my frenz Bby

salam..
morning,entry ringkas jk okeyh..hee
atas permintaan kawan2ku yg ingin melihat bby shbt ktorang..ngee =)
this is our frenz bby..already born in November 2011..
nama bby nie Firash Darwisy...

Firash Darwisy time bruk lahir.. ^_^

baru ambik pgi tdi..wakaka
so, apa komen anda??chumell da..ngee..
n kepada yg sudah berkahwin, anda bila lagi??..heee..
okeyh, sekian terima kasih..wassalam.. (^_^)



p/s : Thanks to mak this baby coz share her baby pic to me..