Sunday, April 14, 2013

Labuan In Memories - Part 2

Assalamualaikum w.b.t dan selamat petang semua rakan blogger dan pembaca blogger sekalian..
wasehh..pembuka ayat bukan main lagi hoo..ekeke..
okeyh, anyway sekarang saya berada di bumi Sarawak yang tercinta iaitu di bandar Mukah, di Daerah Dalat dan duduk di salah satu kampung di Oya,..hehe..
(lain jak bunyi mukadimah kmk kali tok..kuikui~~)

Berdasarkan title yang telah tercatat dan tertaip di atas, maka saya ingin menyambung cerita dari part 1 itu ya..hehe
Memory ketika berada di bumi Labuan yang kini menjadi kenangan untuk berapa minggu yg lepas..

Memory yang tak boleh lupa antaranya ialah :-

Dapat Lesen Memandu Kelas D 
  • Al kisah masih pegang lesen L, saya telah melanggar salah satu kereta yang duduk diam-diam tempat parking, and then saya langgar..hoho..mistake btol..lambat sangat pusing stering la tu..huhu..melayang duit untuk ganti rugi..salah sendiri kn?..tanggung sendiri la..huhu
  • Al kisah setelah mendapat lesen P dengan jayanya lain pulak. Buat pertama kalinya driving sorang2 without siapa2 di sebelah yang menuju ke destinasi tempat bekerja. perasaan ketika itu takut, nervous pn ada, sampai mengigil lutut walaupun dah sampai ke destinasi dengan selamat + berpeluh-peluh..hahaha...kelakar pulak kalau diingatkan balik..ekeke

Mendaki Bukit Kubong
  • First day nk naik bukit Kubong, excited giteww..semangat...mula2 pendakian bergerak pantas je mengekori dari belakang..then setelah mendaki beberapa meter naik bukit..keletihan mula terasa..semput + mau pitam..wuawuawua..tak larat dah..sedangkan satu bukit ja lagi nk sampai puncak bukit Kubong nk di tawan..actually, semput sebab x excercise dulu sebelum naik..tu la jdinya. Effectnya, balik rumah dan malamnya kaki lenguh, sakit.. -_-" sakit gila..adehh..baru bukit kn? belum gunung..hahaha
  • Second try naik bukit Kubong dengan niat nk sampai puncak..waseh..semangat jugak + takut sakit jugak...haha..tapi Alhamdulillah saya sampai puncak..perasaan masa tu happy giler la..dan sempat la snap gambar dari puncak tu..hee..ketinggian bukit Kubong t tak la setinggi Gunung Kinabalu yer,,,haha..dah nampak beza bukit dengan gunung kn?..ekeke




serba sedikit gambar ketika mendaki bukit Kubong untuk tatap para pembaca blogger..tu pun kalau ada yang sudi nak tengok dan baca la kan..hehe..
rasa-easanya sampai sini ja lah taiping untuk entry kali nie..ada masa saya update lagi okeyh?..
ok, sekian sahaja dari saya..
Assalamualaikum w.b.t :)