Wednesday, November 30, 2011

my Sis Wedding =)

Salam..hee..i'm coming again..hee..lama nya x update blog..
lambat update akibat daripada penyakit malas yg muncul..ngee ;p..
okeyh, today sy nk citer psl majlis perkahwinan kakak sy hari tu..
n pada ms yang sama so on leave..cuti-cuti balik kampung..
tapi 1week tu, amat lh sekejap...sibuk memanjang..huhu..
majlis penting katakan..mana boleh nak escape buat keja...
hilang sekejap mesti akan di cari..kalau x, kena bom atom lah jawabnya dari bos besar..hahaha

okeyh, mukadimah dah..so sekarang nk citer pasal majlis nie pulak..
Firstly, kakak ku megadakan Majlis Pertunangan terlebih dahulu sebelum melangsungkan 
perkahwinannya..Majlis Pertunangan kakak telah berlangsung pada bulan Oktober yang lepas..
rasanya ada entry sy buat mengulas sedikit bila tarikh Majlis Pertunangan itu berlangsung...

n bawah nie pic hantaran2 tersebut..




Seterusnya Majlis Akad Nikah..majlis akad nikah pula berlangsung pada 11 November 2011 (11.11.11)
bertempat di Dewan Jabatan Agama Islam Mukah...banyak juga bakal pengantin yang mengambil tarikh tersebut untuk menamatkan zaman bujang mereka n hari bersejarah itu..
(cehh..berbunga2 ayat entry sy kali nie..hahaha)...ermm..so sorry coz sy xde pic tme akad nikah....
sedihnya..huhuhu..kalau ada sy upload keyh..hee..


then, Majlis Persandingan pulak..majlis nie diadakan sehari selepas selamatnya kakak n abg iparku sah menjadi pasangan suami isteri..(cehh..hahaha)..majlis persandingan ini telah diadakan di tempat kedua-dua belah pihak pengantin lelaki n perempuan...majlis persandingan ini juga dibuat serentak di tempat kedua-dua belah pihak. Namun begitu, majlis ini diadakan dengan sedikit perubahan iaitu pengantin perempuan terlebih dahulu di bawa ke rumah pengantin lelaki. Hal ini berlaku disebabkan aturcara majlis di tempat pihak pengantin lelaki bermula lebih awal daripada tempat pengantin perempuan..that y pengantin perempuan dibawa terlebih dahulu ke rumah pengantin lelaki bagi menyempurnakan upacara majlis tepung tawar 
di rumah pengantin lelaki aka rumah abg ipar..ngee ;p..

 dibawah nie pic di rumah pengantin lelaki..




Sehubungan itu, setelah selesai sahaja majlis tepung tawar di rumah pengantin lelaki, kedua-dua pengantin@mempelai di bawa pula ke rumah pengantin perempuan bagi menyempurnakan 
majlis teping tawar di rumah pengantin perempuan pula. Selain itu, terdapat aktiviti aktiviti sampingan 
juga telah diadakan di rumah pengantin perempuan..

gambar2 ketika majlis berlangsung di rumah pengantin perempuan..








okeyh, tu je lh gambar yang ada n saya dapat..n harap maaf sebab gambar nie tak lh
 berkualiti sangat coz ambik dari handphone je..huhuhu..
okeyh, sekian sahaja laporan majlis perkahwinan kakak sy yg berlangsung pada 13 Nov 2011
 yang lepas..hee..n Selamat Pengantin Baru untuk kakak n abang ipar..
semoga kekal sepanjang hayat n selamanya.. n sekian sahaja dari saya..salam =)..

Friday, November 4, 2011

Salam AidilAdha

Salam semua..lama tak update blog..malas + xda bnda nk dicurahkan..hee..
walau ape2 pun skrg dh in November 2011..wah..dh setahun saya keja n stay di Labuan ini..
sekejap je masa berlalu..
n x lama lagi umat Islam akan menyambut AidilAdha yg bberapa hari ja lagi kaN..
so..
SELAMAT MENYAMBUT AIDILADHA
kepada semua Umat Islam sekalian..
semoga segala pengorbanan kita akan di redhai oleh Nya..amin..




semalam hantar cousin2 pegi airport..waaa..rasa nk ikut balik jugak..huhu..
tp..xpe la..nextweek pun saya balek jugak..heee..see me at bumi kenyalang yg tercinta..hee..

hurmm..xsabar nak balik Miri n kampung halaman nie..
nk jumpa sanak saudara,kaum keluarga, sahabat handai n warga kampung..cehh..
hahahaha..
yang paling x sabar nie,nak rasa n makan lagi nasi lelapan made of miri n
sponsor by Kakak Jezz..hihihihihihi..

nk tahu nasi lelapan tu cam mana rupa dia,
nie hahh pic dier...




n pic bawah nie di mana lokasi makanan di atas ada..
heee ;p



so, sape rasa nk makan nasi lelapan tu..datang lah sini..hee

then lastly sy nk ucapkan sesuatu
too BELOVED COUSIN sekalian,
SELAMAT BERCUTI n ENJOY YOUR HOLIDAY
yang sudah bercuti tu..n jgn lupa bagi something or makan2 kalau sy balik nanti..

ok tu ja..bai..salam..hee..