Monday, January 12, 2015

Apam Mekar (Apam Senyum)

Bahan-bahan :
230g gula kastor
2 biji telur
250g tepung gandum
1 sudu teh ovalet
1 cawan air gas aiskrimsoda
1 sudu teh esen vanilla

Cara-cara membuat:
1. Satukan gula,telur, ovalet, dan esen vanila. Pukul hingga kembang dan putih.
2. Masukkan tepung gandum berselang-seli dengan air aiskrimsoda dan pukul lagi hingga adunan putih dan gebu.
3. masukkan adunan dalampapercup.
4. Kukus lebih kurang dalam 10 atau 15minit.siap.
selamat mencuba.

Happy 12th day from 365days in 2015

Assalamualaikum..hai..hai..hai..dan selamat sejahtera warga blogger sekalian.
 Agak lama saya menyepi diri dari blog since saya tidak bekerja di Labuan..wuuu..
ok, now saya tengah mencari bahan-bahan mok diupdate utk dikongsi dgn takorg semua (cakap melayu sarawak pulak) hihi..
Haa, sebelum tu tak terlambatkan nak cakap selamat tahun baru 2015..hari ni dah 12 Jan2015 hehe. So apa azam anda-anda semua tahun ini?. kawin? kerjaya? study? 
Semoga apa saja azam korang dapat ditunaikan pada tahun ni.aamin..
Kalau saya pulak..emm..macam xde je..sama mcm yg tahun lepas agaknyer..

Tuesday, March 11, 2014

Handmade Keychain

Assalamualaikum.. :)

Keychain yg terhasil dalam tahun 2013...hehe


BATCH 1





BATCH 2





BATCH 3




BATCH 4










KEYCHAIN JERSEY




sekian terima kasih :D

Tuesday, October 1, 2013

Nak join contest!!

Assalamualaikum dan selamat malam warga blogger sekalian..hihihi
agak lama jugak saya meninggalkan dunia blog ni ya..
Since, streamxy kna bawak lari oleh abang dan line broadband yang agak lambat macam siput..opssss..sorry ya broadband..ekeke..
Anyway alhamdulillah, broadband dh balik ke rumah semula dan baru boleh guna 3 hari yg lepas..hehe

Oppss..agak panjang pulak pendahuluan yg entah apa-apa di atas itu..
Okeyh..berdasarkan tajuk yg tertera di atas..hehe..
petang tadi check emel yahoo..maka terbacalah satu emel dari Sus n Felt product yg mahu mengadakan photo contest 2013 yg berunsurkan felt craft..
so, makanya...saya tertarik hendak join..hihi..kebetulan saya juga tgh aktif berkraf ketika ini..hihi
Emm..tapi keaktifan saya berkraf tak semaju krafter-krafter yg ada kat Malaysia ni..just sebagai hobi dan pendapatan sampingan sahaja..hehe..

Rasa-rasanya..mungkin saya akan emelkan pic ini utk contest..


sekadar untuk mencuba nasib dan suka-suka..hehe..
semoga rakan-rakan yg join contest ini berjaya jugak..hihi..

sekian sahaja dari saya..Assalamualaikum ( ^_^)