Tuesday, January 31, 2012

Kerana nk Dapat lesen!!!

Salam..halo semua lama xupdate..biasalh..org cuti Chinese New Year (CNY) blog aku pn 
ikut cuti jugk..hee..
ms cuti CNY tu kn, sy jelez tngok beloved kazen sy ada misi naik Gunung Kinabalu..bestnya...
rasa mcm nk ikut jugk..tapi....mampu kh aku naik n bertahan dgn suhu sejuk kt gunung tu..hoho..
tapi, syukur lh, kazen aku dh selamat sampai n balik dgn lancarnya..
n Tahniah sebab dh berjaya tawan Gunung Kinabalu ya Cdahh..hehe..




okeyh..next story..ceta pasal aku plak..
hee..hari tu sy dh ikut driving test motokar kelas D.. =)
tahu tak apa tu??alah, nk dapatkan lesen memandu kereta tu bha, lesen P...hehe..
sy ikut 1st exam pd 16th Jan...
1st exam iaitu bahagian ke-2 atas litar..aku calon yg memegang no.10..
gila bdebar aku mau test...x lekang mulut aku bselawat nk legakan rasa nebes yg m'gila..haha..
n nk tahu. semua peserta yg start awl dari aku, semua fail bhgian..n sampai lh giliran aku..
makin bdebar jantung aku, bla tngok xda seorg pn yg lulus..mgeletar lutut & tgn nie..haha..
tapi kn, Alhamdulillah aku org pertama lulus tme test JPJ bhgian 2..btapa hepinya perasaan aku
masa tu n sekaligus memberi semangat dekat kawan2 aku yg lain..hehe..

manakala, lain plak jdi test bhgian 3..start jln keta ok..kluar simpang ok..skalinya kna tegur 
pegawai JPJ time nk masok simpang..mengelabah aku dibuatnya..dia cakap aku guna gear tinggi masa 
masuk simpang..rasanya, aku guna gear 2 je..huhu..terus mati enjin keta tme kt simpang..ish2...
then, aku smbung balik driving...lepas tu, ada lh satu jln nie naik bukit..p.JPJ soh, tekan minyak..
aku xtekan minyak hbis dh..kot2 mati enjin antara bawah n atas bukit..hahaha..makin nebes aku
dibuatnya..haha..sampai tiga kali try nk naik, xdapat jugk aku naik bukit tu..last2 aku pasrah fail..
waaa..mcm nk nangis jer..haha (congek plak)..

seterusnya, aku exam lagi..repeat la tu mksudnya..tapi repeat bahagian 3 jk ok..haha..repeat bhgian 3 
aku sorang ja.wakaka..memalukan..haha..tpi apa bolh buat kn??masing2 ada kelebihan tersendiri..
aku buat repeat exam semalam iaitu 30th Jan..hee..aku jumpa balik geng2 yg sama dgn aku QTI &
Test JPJ 16th Jan ari tu..hee..
Syukur Alhamdulillah, akhernya aku lulus exam driving semalam..gembira btul aku..walaupn, dlm hati
masih lgi bersedih..n Khamis nie aku dpt lesen da..wakaka..boleh drive sendiri dh..haha..
nampaknya akan bermula hidup aku jdi driver pemegang lesen P iaitu percubaa..hahaha..syukur2..
Tahniah pada diri sendiri..ekeke..

okeyh, sekian sahaja kisah aku yg mahu mendapat lesen P..hahaha..
daa..Assalamualaikum w.b.t...

No comments:

Post a Comment